top of page
cultuurtheater de witte lely, werfkelder huren

evenement.

cultuurtheater de witte lely, werfkelder huren

Afrika aan de Gracht

Datum: Vrijdag 11 september 2015

Zaal/bar open 19.30-24.00 uur

Aanvang film 20.15 uur

 

Toegangskaarten à € 12,50 per persoon

Het aantal plaatsen is beperkt.

UITVERKOCHT

Namens de initiatiefneemster ERNA BEUMERS, cultureel antropoloog en conservator van Afrikaanse Kunsten en Cinema, nodigen wij je graag uit voor de eerste presentatie van AFRIKA AAN DE GRACHT

 

In de komende maanden kun je kennis maken met de grote diversiteit aan Afrikaanse Culturen en Kunsten. Er zullen diverse thema's worden gepresenteerd zoals beeldende kunst, cinema, dans, mode en muziek.

 

Op deze avond kun je genieten van de film I`ll sing for you van Jacques Sarasin (Engels ondertiteld) over het leven van de beroemde Malineese musicus Boubakar Traoré.

Karkar, zijn artiestennaam, betekent een heel boeiend leven waarin veel Afrikaanse waarden bezongen worden. Kijken naar deze film is luisteren en kijken naar de klanken van Boubakars leven.

De hoofdfilm wordt voorafgegaan door een korte filmreis door Mali met als gids Jonathan Dimbleby (BBC) en een krachtig statement van de Afrikaanse filmregisseur Gaston Kaboré uit Burkina Faso.

 

De avond heeft een informeel, Afrikaans karakter. Zo kun je tijdens de film zittend aan een tafel of op een bank genieten van een drankje. Na afloop kun je verder genieten van Afrikaanse hapjes met op de achtergrond een projectie van Afrikaanse bands.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en meld je meteen aan voor de nieuwsbrief!

U bent aangemeld voor de nieuwsbrief.

bottom of page