top of page
cultuurtheater de witte lely, werfkelder huren

evenement.

cultuurtheater de witte lely, werfkelder huren

Afrika aan de Gracht

Locatie: De Witte Lely, Oudegracht 296 a/d werf

Datum:  vrijdag 27 november

Tijd: 19.30-24.00 uur, start programma 20.00 uur

 

Toegangskaarten à € 12,50 per persoon

Het aantal plaatsen is beperkt.

 

 

BIJNA UITVERKOCHT!

Namens de initiatiefneemster ERNA BEUMERS, cultureel antropoloog en conservator van Afrikaanse Kunsten en Cinema, nodigen wij je graag uit voor de tweede presentatie van AFRIKA AAN DE GRACHT met als thema AFRIKAANSE CINEMA.

 

Ja,de Afrikaanse Cinema bestaat.

We gaan het zien.

 

AFRIKA DOOR AFRIKAANSE OGEN.

Inmiddels ruim 30 jaar volgt Erna Beumers met grote interesse de ontwikkelingen elke twee jaar tijdens FESPACO-het pan-Afrikaanse filmfestival in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, het "zwarte Cannes". Daar presenteren de Afrikaanse cineasten hun nieuwe films aan de wereld in een competitie om de hoofdprijs,

de Prix de Yennenga. Graag laat zij jullie in de tweede editie kennis maken met deze nog onbekende kant van Afrika door gewoon te kijken en de cinema te beleven in een informele Afrikaanse ambiance in De Witte Lely.

 

Dit keer een ontmoeting met Afrika door de ogen van MAHAMET- SALEH HAROUN uit Tsjaad met zijn fascinerende en indringende film DARATT(Dry Season). 

Tsjaad, 2006. De regering verleent na 40 jaar burgeroorlog amnestie aan veel oorlogsmisdadigers. Maar met die uitspraak is lang niet iedereen het eens. Atim, zestien jaar oud, krijgt van zijn grootvader een revolver en een zeer gevaarlijke opdracht. Hij moet naar de stad om de moordenaar van zijn vader uit de weg te ruimen.Eenmaal in de stad blijkt dat niet zo simpel te zijn.

 

Zowel de voorafgaande documentaire over regisseur Mahamet-Saleh Haroun als de hoofdfilm zijn Nederlands ondertiteld.

bottom of page