top of page

do 16 mrt

|

De Witte Lely

Michael Varenkamp and the Legends & Tess Merlot

In Swingin’ Paris tovert de sextet formatie met Michael Varenkamp and the Legends & Tess Merlot het theater om tot een romantische jazzkelder.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Michael Varenkamp and the Legends & Tess Merlot
Michael Varenkamp and the Legends & Tess Merlot

Tijd en locatie

16 mrt 2023, 20:00 – 23:50

De Witte Lely, Oudegracht 296 aan de Werf, Utrecht, Nederland

Leden

Over het evenement

Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger/ trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess Merlot (van de hitsingle Mon Paris!), mee door de straten van het bruisende Parijs.

Niet voor niets ontstond de jazz ooit in de Franse wijk van New Orleans. Het aanstekelijke Franse joie de vivre bleek een ideale voedingsbodem voor het ontstaan van de jazz aan de andere kant van de grote plas, om een aantal jaren daarna triomfantelijk weer terug te keren. The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong, Edith Piaff en Sydney Bechet.

In Swingin’ Paris toveren The Legends Michael Varekamp het theater om tot een romantische jazzkelder waar hits als ‘Petite fleur’, ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ en ‘C’est si bon’ klinken.

Michael Varekamp  - trompet & zang

Tess Merlot - zang

Yoran Aarssen - clarinet & tenor sax

Wiboud Burkens  - Hammond

Harry Emmery - contrabas

Erik Kooger - drums

Deel dit evenement

bottom of page