top of page
Film in "De Witte Lely" 

Filmavonden van het Humanistisch Verbond Utrecht.

Zes vrijdagavonden per jaar organiseren we de HV Filmavond. De filmavond begint om 19:30 met een korte inleiding op de film. Na de filmvertoning volgt een filmgesprek. Daarin gaan we onder begeleiding van de inleider met elkaar na wat de film bij ons heeft opgeroepen. Wat heb je eigenlijk gezien? Wat raakte je? Welke beelden hebben indruk gemaakt of roepen vragen op? In het filmgesprek bekijken we de film eigenlijk voor een tweede keer en ontdekken we welke betekenissen ze voor ons onthult. Het filmgesprek is geen discussie, maar een gezamenlijk onderzoek naar de kijkervaring. Zo wordt de film een spiegel die bij ieder van ons levensthema’s en zinvragen naar voren brengt. Op die manier draagt de filmavond bij aan het verdiepen van je eigen levensfilosofie en je kijk op de wereld. Tijdens de HV-filmavond werk je dus letterlijk aan je eigen bildung.

 

Data:

24 mei 2024

20 september 2024

18 oktober 2024

15 november 2024

Aankondiging films:

Enkele weken van tevoren wordt bekend gemaakt welke film we kijken. Je kunt je ook aanmelden voor de HVfilm-nieuwsbrief via:hvfilmutrecht@gmail.com, om een persoonlijke attendering te ontvangen.

Tijd: deur open 18.30u inloop, aanvang 19.00u film met nagesprek, tussen de film en het nagesprek is een pauze.
 

Locatie: De Witte Lely, Oudegracht 296 aan de Werf, trap bij de brug naar beneden, 3511 NX Utrecht
Kosten: gratis voor leden en € 5,- voor overige geïnteresseerden. NB er is alleen contante betaling mogelijk, graag zoveel mogelijk gepast betalen.

bottom of page