top of page
MyrthevandeWeeteringDégoût.jpg
cultuurtheater de witte lely, werfkelder huren
de witte lely utrecht
de witte lely utrecht

evenement.

Bovenstaande foto; fragment album Dégoût

Myrthe in De Witte Lely 3 maart 2019

Myrthe.jpeg

Myrthe van de Weetering (1988) was al vaker in de Witte Lely te bewonderen. Eerst als contrabassiste en daarna op viool bij het Franse gypsyjazzband "Pierre et les Optimistes" waarvoor ze ook een groot deel van de muziek schrijft. Ze is nu te horen in haar eigen project, met composities in haar eigen stijl. Ze speelt stukken van haar cinematografische album Dégoût. Hiermee ze ook bij Vrije Geluiden, radio 6, radio 4 en bij OPIUM. Ze kreeg zeer veel lof van de Nederlandse pers.

Op het podium wordt ze bijgestaan door vooraanstaande Nederlandse jazzmuzikanten: Tony Roe piano, Thomas Pol contrabas en Jamie Peet drums.

 

Myrthe had haar eerste televisie-optreden op viool op vijfjarige leeftijd in de Lucky Lotto Live Show met niemand minder dan Jaap van Zweden. Na 10 jaar klassiek maakte ze de omslag naar lichte muziek: wereldmuziek, popmuziek, jazz. Ze studeerde Cum Laude af op de HKU als Muziektechnologe met als bijvak jazzviool op het Conservatorium van Utrecht, rondde een Master Compositie af en sinds drie jaar studeert ze toch weer klassiek viool bij Thijs Kramer, gepensioneerd hoofdvakdocent viool van de klassieke afdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Inmiddels heeft ze de hele wereld over getourd met haar viool in verschillende projecten en is ze veelgevraagd sessiemuzikant. Zoals o.a. Cervantino in Mexico, Festival de Teatro in Colombia, Yilan International Children's Folklore and Folkgame Festival in Taiwan, Festival Internacional de Teatro in Costa Rica, Sziget in Hongarije, Glastonbury in de UK, natuurlijk Lowlands in Nederland en onlangs speelde ze met DeeDee Bridgewater in Snug Harbour, Louisiana. Verder schrijft ze voor theatervoorstellingen, films, dansvoorstellingen en schrijft ze veel strijkarrangementen in opdracht. 

Haar album "Dégoût" is pièce de résistance. 
Een buitenkans om Myrthe in De Witte Lely te horen.

Zondag 3 maart 15:00-16:30

Entree: € 12 p.p.

Club Seventy-leden € 10 p.p.

Voorverkoop: hier

Repertoire:

zowel stukken van het album Dégoût alsook een aantal van haar nieuwe composities.

 

Line up:

Myrthe van de Weetering, viool

Tony Roe, piano 

Thomas Pol, contrabas

Jamie Peet, drums

bottom of page